Waar kun je rondom Den Bosch mountainbiken of gravellen?

In de omgeving van Den Bosch zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt om te mountainbiken. Of je nu ervaren gravellaar bent of maar net gaat beginnen met mountainbiken, hier zijn enkele populaire locaties:

 1. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen:
  Dit nationale park ligt ten noorden van Den Bosch en biedt uitgestrekte zandvlaktes en bosgebieden waar je kunt mountainbiken. Het park heeft een gevarieerd netwerk van paden en routes die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.
 2. De Maashorst:
  Dit natuurgebied ligt ten oosten van Den Bosch en is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Hier vind je diverse mountainbikeroutes die je kunt volgen, variƫrend in moeilijkheidsgraad en lengte.
 3. Herperduin:
  Gelegen in de buurt van Oss, ten oosten van Den Bosch, biedt Herperduin ook verschillende routes voor mountainbikers. Het gebied bestaat uit bossen, heidevelden en zandverstuivingen, waardoor je kunt genieten van gevarieerd terrein.
 4. Rosmalen:
  In de directe omgeving van Den Bosch is Rosmalen een uitstekende plek om te mountainbiken. Hier kun je de “Drie Molen Route” volgen, een populaire mountainbikeroute die je door bosrijke gebieden en langs verschillende molens leidt.
 5. Sint-Michielsgestel:
  Ten zuiden van Den Bosch bevindt zich Sint-Michielsgestel, waar de Heinis- en Halderse bossen liggen. Deze bossen hebben verschillende paden en tracks die geschikt zijn voor mountainbiken.

Daarnaast zijn er lokale mountainbikeverenigingen en -groepen in de omgeving van Den Bosch die regelmatig gezamenlijke ritten organiseren. Zij kunnen je voorzien van meer gedetailleerde informatie over routes, evenementen en de mountainbikegemeenschap in het gebied.

Wil je zelf de omgeving van Den Bosch ontdekken maar kun je wel een gids of wat goede tips gebruiken? Check dan de Facebook groep MTB Den Bosch (en omstreken) .

Geef een reactie